Cocoonen in de ”Bosbries”

Hallo Drenthe, hallo ‘’bosbries’’. Misschien hadden jullie het al meegekregen, misschien ook niet. Afgelopen maart won ik via @jellinadetmar een weekend weg bij Cocoonhuisjes. Hoe leuk is dat?! We mochten zelf kiezen welk weekend we weg wilden en in welk huisje we graag wilden. Ik ben daarna meteen gaan kijken welke weekenden nog beschikbaar waren. Aangezien Isaak en ik het vaak best druk hebben met werk vinden we het fijn om af en toe even ons terug te trekken en heerlijk de rust op te zoeken. Bosbries was dan ook perfect voor ons. Een fijne bungalow middenin de bossen van Drenthe.

Ik schrijf dit blog nu vanaf de bank van Bosbries. We zitten heerlijk met de kaarsjes aan te genieten van een wijntje die bij aankomst voor ons klaar stond (zo lief!) Toen we vrijdag eind van de middag aankwamen scheen het zonnetje lekker en kon ons weekend niet beter beginnen. Wat een heerlijk huisje, heel stijlvol en knus. Natuurlijk heb ik als aller eerste een hometour gedaan. Het huisje in geschikt voor 4 personen. Een slaapkamer met een tweepersoons bed en een slaapkamer met twee losse bedden, een ruime –moderne badkamer en een open keuken met een fijn woongedeelte met openslaande deuren naar de tuin. In de tuin staat nog eens een hele fijne picknickbank en loungestoelen waar je in alle rust neer kunt ploffen.

Het allerfijnste aan deze bungalow? De omgeving en de rust! Vanochtend werden we wakker met het gezang van de vogels, dat was wel echt een cadeautje. En dat gaat ook nog eens de hele dag door, heerlijk! Normaal zijn we beide nogal van ‘’pluk de dag’’ maar we genoten deze ochtend in alle rust van het rustig aan doen met een ontbijtje buiten en we zien wel wat de dag ons brengt.

Je zit in deze omgeving tussen prachtige bossen, je kunt er dus lekker op uit gaan en een stuk gaan wandelen. Dit hebben we zondagochtend gedaan, de dag fris en fruitig beginnen, en wat was het mooi. De zaterdag zijn we naar Assen gereden, je bent hier 25 min vandaan dus daar ben je zo. De zondagmiddag gingen we richting huis maar voordat we meteen naar huis reden zijn we langs het gevangenismuseum in Veenhuizen gegaan. Ik was hier nog nooit geweest, Isaak wel en die vond dat ik hier sowieso eens moest kijken. En het verbaasde me hoe leuk ik het vond. Ik ben normaal meer van de kunst musea en galerijen maar dit was leuk om een keer te kijken. Ze nemen je echt mee van hoe het er vroeger in de gevangenis aan toe ging tot nu. Ook kon je een ritje maken in de boeven bus. Hoe leuk is dat?! Je rijdt door heel Veenhuizen met een gids die je van alles verteld. Ik ga natuurlijk niets verklappen, dat moeten jullie zelf gaan ondervinden!

Je hebt nu geen twijfel meer om te gaan cocoonen in de Bosbries? Wij hebben in ieder geval genoten! En er ontbrak gewoon echt niets om een perfect weekend te hebben, Marjan, dank, dank, dank! Wij komen zeker nog eens terug.

www.cocoonhuisjes.nl

 

 

 

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

COMMENTS (1)

  • Jellina Detmarjuni 20, 2019 10:50 am

    Reply

    Wat een leuke blog! Wij hebben ook zo genoten toen wij er waren . We hadden iets meer regen maar het huisje is een hele fijne plek om te zijn dus dat kwam wel goed 😉 Ook de kids vonden het heerlijk met een stapelbed en mega veel speelgoed! Fijn hé!!

LEAVE A COMMENT