De ideale thuis werkplek

Laten we hét woord vooral niet teveel laten vallen maar zoals het nu lijkt wordt de lockdown nog wel met een tijdje verlengt. Wanneer deze wordt opgeheven zal alles in eerste instantie naar mijn mening nog verre van normaal zijn. De mondkapjes blijven in beeld, veelal alles moet op afspraak, we mogen maar met een maximum aantal mensen ergens zijn en is thuiswerken nog steeds het nieuwe normaal.

Ook ik moet er sinds maart al aan geloven. De eerste lockdown werkte ik volledig thuis. Ik vond het verschrikkelijk. Maar goed, je maakt er het beste van, je zorgt ervoor dat je een fijne werkplek creëert en zorgt ervoor dat je af en toe even wat frisse lucht gaat happen voordat je blokjes ziet.

”Thuiswerken is het nieuwe normaal”

In eerste instantie had ik nog niet echt een fijne plek om aan te werken. Ik zat vaak aan de keukentafel. Een prima plek, maar met veel afleiding om je heen en daarnaast wanneer je klaar bent schuif je je spullen aan de kant en gaat er eten. Ik heb zelf een iets duidelijkere overgang nodig tussen werk en privé.

Daarom werd het tijd voor een goede werkplek in huis. Ik ben niet helemaal het goede voorbeeld want mij bureau en bureaustoel zijn nou niet echt in verhouding, maar zolang ik af en toe even opsta en iets anders doe is het te doen. Ik werk het beste in een opgeruimde en rustige omgeving. Met rustig bedoel ik dan vooral mijn werkplek, geluiden kan ik prima filteren.

Vanaf het moment dat ik hier kwam wonen was de lockdown al gaande en ik had al wel bedacht waar de werkplek moest komen. Ik heb twee ”slaapkamers” waarvan één eigenlijk een grote inloopkast is maar die ook groot genoeg is om nog een bureau in kwijt te kunnen. Met een paar basic items had ik zo een nieuwe werkplek gecreëerd. Waar de Ikea wel niet goed voor is he?! Ik kocht een wit los blad met daarbij een los onderstel en wilde voor het contrast een zwarte bureaustoel. Even opleuken met een paar mooie accessoires, een inspirerend schilderij en een bureaulamp welke wel nodig is met de donkere dagen van nu. Et voila, een fijne werkplek!

Wil jij de ideale werkplek thuis? Hou dan rekening met de volgende dingen:

  • Schaf een goede bureaustoel aan! Je zit heel wat dagen achter je bureau en je rug zal je dankbaar zijn.
  • Het ideale bureau, die is verstelbaar. Zodat je hem aan kunt passen op jouw lengte.
  • Werk je vanaf je laptop? Zorg dan voor een goede laptop steun. Want voorover gebogen zitten te werken wordt niemand heel vrolijk van
  • Rust! Misschien heb je een paar kleine kids thuis rondhuppelen, een partner die thuis werkt of wie jou ook maar kan storen, zoek een ruimte waar je ongestoord kan werken. Hierdoor ben je ten eerste een stuk productiever maar daarnaast aan het einde ook iets minder moe schat ik in.

Ik ben nieuwsgierig, hoe bevalt het thuiswerken jou? Ben je er al helemaal klaar mee of ben je inmiddels wel gewend aan het ”nieuwe normaal”? En heb je ook een fijne werkplek thuis? We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, laten we hopen op een jaar waarin we weer vooruitgang zien!

More articles

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

november 26, 2019

HELLO MOTIFLOW

LEAVE A COMMENT