DE MOOISTE DEENSE VAKANTIEHUIZEN

Deense zomer in DRÖMHUS, oftewel Linda. Mijn insta account deense_zomer ontstond uit mijn liefde voor Denemarken. Wat begon als een traditie rond de kerstdagen, verplaatste zich later naar een Deense vakantie tijdens de herfstvakantie. Als je wel eens in Denemarken op vakantie bent geweest, weet je het waarschijnlijk. In heel Denemarken huur je namelijk voor relatief weinig geld de prachtigste (houten) Deense zomerhuizen.

 

De afgelopen jaren haalde ik veel wooninspiratie uit deze vakantiehuizen, maar ook uit Deense woonbladen en interieurwinkels zoals Bolia en Illum. Vooral de midcenturymodern stijl met de bijbehorende Deense design klassiekers vind ik prachtig. Elementen hiervan zie je dan ook terug in mijn eigen interieur.

 

 

Mocht je nog twijfelen over een vakantie in Denemarken dan zou ik zeggen, doen! Tip: kies een vakantiehuis met jouw droominterieur. Als interieurfreak vind ik het namelijk heerlijk om ook tijdens mijn vakantie geïnspireerd te worden. Heb je geen plannen voor een Deense vakantie, maar wil je naast alle bekende kanalen zoals Pinterest en Instagram wooninspiratie opdoen? Zoek dan op internet naar Deense vakantiehuizen en gluur ongegeneerd binnen in de prachtigste zomerhuizen. Ik weet zeker dat die vakantie naar Denemarken mogelijk dichterbij is dan je denkt.

Tijdens de herfstvakantie in 2016 logeerde ik met mijn gezin in een Deens zomerhuis in Stubbekøbing. Om je een idee te geven; op de eerste zes foto’s zie je dat zomerhuis. De overkapping van het terras staat model voor ons eigen terras dat we volgend jaar voorjaar willen realiseren. Bij de laatste drie foto’s van andere Deense vakantiehuizen zwijmel ik persoonlijk even weg ;-). Ik ben eigenlijk wel benieuwd waar jij je wooninspiratie vandaan haalt. Via social media of heb je ook nog websites die ik absoluut niet mag missen? Laat je reactie achter in de comments!

 

 

 

 

Alle foto’s via dansommer.com

Linda woont samen met haar man en twee meiden in Hurdegaryp, een dorp vlakbij Leeuwarden. Afgelopen zomer kochten ze daar een gedateerd jaren ’70 huis. In een korte periode van drie maanden werd de woning grotendeels van binnen verbouwd waarbij ze naast de vaklieden ook zelf de handen stevig uit de mouwen staken. Het is de tweede keer dat Linda een huis verbouwt. De opgedane klus- en woonervaringen van het eerste huis werden dankbaar ingezet tijdens de voorbereidingen en de uitvoering van deze verbouwing. Het ontwerp van de uitbouw, de keuken en de badkamer maakte Linda zelf waardoor vele woondromen konden uitkomen. Ondertussen klust het stel rustig verder en staan volgend jaar de buitenkant van de woning en de tuin op het programma. Linda neemt je graag mee in haar persoonlijke interieursmaak, de verbouwing en haar liefde voor Denemarken.

Instagram: @deense_zomer

 

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

LEAVE A COMMENT