FRISSE WIND IN HET HUIS VAN GEERTJE

 

In januari zit ik zelf in de winterslaap. Het kost me de nodige energie om te ‘wennen’ aan het nieuwe jaar. Herken je dit? In februari beginnen de kriebels dan te komen. Een frisse wind is nodig. Omdat de kerst- en winteraccessoires het huis hebben verlaten, is het tijd om het voorjaar in huis te brengen!

Kleur
het voorjaar in huis krijgen lukt voor mij het beste met kleur. Dus pakte ik de verfkwast. Dé (nieuwe) kleuren voor het jaar 2018, Heart wood en Climax, spreken mij persoonlijk minder aan en daarom gebruikte ik mijn favoriete kleur blauw en een frisse voorjaarkleur geel.
Ik verfde een muur(tje) in de woonkamer donkerblauw (ocean blue). Dit is de muur rond onze openslaande deuren en door de donkere kleur lijkt het net een lijst om een schilderij.

De kleur geel gebruikte ik voor de binnenkant van onze voordeur. Misschien een gekke kleur, maar ik word iedere ochtend blij als ik de trap af loop en de vrolijke voordeur zie. Ik kreeg de smaak te pakken en daarom heb ik onze trap ook meteen afgeverfd. Dit was nog zo’n klusje dat was blijven liggen. De trap is nu weer fris wit!

Groen
Om de leegte die een kerstboom achterlaat op te vullen heb ik een grote plant gekocht. De monstera heb ik altijd al prachtig gevonden, maar ik moest mijn man nog even overtuigen. Daarnaast heb ik onze bananenplant verpot, deze groeit enorm snel en een mooi plekje gegeven. De kleintje ‘babyplantjes’ heb ik ook verpot, ik hoop dat die blijven leven….

 

 

       

 

 

Muurdecoratie
Nu ik dan toch zo lekker bezig was, vond het ik het ook tijd voor nieuw muurdecoratie. Met een paar kleine aanpassingen en toevoegingen geef je, met behulp van muurdecoratie, een hele andere boost aan je interieur. Ik koos voor bordjes aan de muur. Ik ben en blijf een liefhebber van de kleur blauw, dus ook de bordjes zijn in die kleurtinten terug te vinden. Het uitgangspunt was het bordje dat ik van mijn beppe (oma) heb geërfd, daarom heen heb ik andere dierbare bordjes opgehangen. Ook de bloemenprint aan de muur moest (tijdelijk) wijken voor een nieuwe grafische print van de streek waar ik ben opgegroeid en waar we nu nog steeds wonen; De Lege Geaën. Deze print is voor mij heel bijzonder om dat alleen mijn broers en ik deze in bezit hebben.

 

 

Er werden plankjes in de hal opgehangen zodat we onze dierbare foto’s eindelijk uit de verhuisdozen konden halen.Vervolgens moest ook de speelkamer er aan geloven! De kunst van de kids hoort ook een plekje te krijgen, maar bij voorkeur één plek J. Mijn broer maakte voor ons een ‘kunstmuur’ in de speelkamer. Door een smalle bak aan de muur te plaatsen met knijpers op de voorkant, kan ik nu de kunstwerken van onze zoon Aram ophangen of inlijsten.

 

Heerlijk om zo bezig te zijn in je eigen huis en die frisse wind te laten waaien. Wij zijn weer klaar voor het nieuwe jaar! Bring it on!

 

 

 

Beeld gevonden via:

  1. Onze woning gemaakt door Margriet de Jager in opdracht van Wonen&Co
  2. Eigen foto
  3. Eigen foto
  4. Onze woning gemaakt door Margriet de Jager in opdracht van Wonen&Co
  5. Onze woning gemaakt door Margriet de Jager in opdracht van Wonen&Co
  6. Onze woning gemaakt door Margriet de Jager in opdracht van Wonen&Co
  7. Eigen foto

 

 

Geertje is woonachtig in Poppenwier en een Friezin in hart en nieren. Ze woont samen met haar man en twee zoontjes Aram en Ylan in een gerenoveerde woning uit 1900. Geertje heeft een drukke, maar toffe baan als HRM adviseur. In de afgelopen jaren heeft Geertje samen met haar man en familie twee woningen volledig gerenoveerd. Hierdoor heeft ze veel geleerd op het gebied van renovaties en verbouw en is ze door schade en schande hierin een stuk wijzer geworden .In de spaarzame vrije tijd die ze heeft is ze hobbymatig en voor de ontspanning met interieur bezig. Inmiddels heeft ze een opleiding tot interieurstylist gevolgd en is ze dagelijks met interieur bezig om inspiratie op te doen voor haar eigen woning of om anderen op weg te helpen.

 

 

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

LEAVE A COMMENT