KEN JE INTERIEUR KLASSIEKERS

 

De lezers die mij op Instagram volgen, kennen mijn smaak. Ik houd van de mid-century modern stijl en dan vooral in combinatie met Deense designklassiekers. De overwegend witte Scandinavische woonstijl is goed vertegenwoordig op Instagram. In tegenstelling tot mid-century modern. Wat mij betreft de hoogste tijd voor een lesje Deense designklassiekers. Vandaag neem ik je dan ook graag mee in mijn all time favorites.

 

Laat ik voorop stellen dat Deens design iets met je portemonnee doet. Dat geldt zowel voor nieuw als vintage. Je hoeft natuurlijk ook niet je hele huis te vullen met designitems. Ik begon ooit met een poster van de aap van de Deense Kay Bojesen. Ik vond de poster op Etsy. Mijn eerste Deens design item deed een aantal jaren geleden zijn intrede toen ik het echte aapje op mijn verjaardag cadeau kreeg. Deze designklassieker is dan ook een van mijn absolute lievelingen en staat in mijn persoonlijke top 3. Benieuwd naar welke klassiekers nog meer op dit lijstje staan?

 

 Egg chair

Mijn nummer 1 is de Egg chair van Arne Jacobsen. Wauw, wat een geweldig ontwerp en wat een droom van een stoel! Keep on dreaming Linda, deze stoel zal waarschijnlijk altijd een droom blijven. Daarom deed ik mezelf een mini Egg op een schaal van 1:16 van Minimii cadeau. Ik zette het stoeltje onder een stolp zodat deze helemaal tot z’n recht komt. Klein maar fijn!

 

 

Kay Bojesen

Kay Bojesen wordt beschouwd als een grootste designers van Denemarken. Het houten aapje is bij iedereen wel bekend. De aanschaf is het meer dan waard, want zeg nou zelf, wat een fotogeniek dier! In Denemarken geeft men elkaar bij speciale gelegenheden design cadeaus. Dat werd mij ook duidelijk toen onze Deense vrienden ons de Kay Bojesen Songbird Ruth cadeau deden om de geboorte van Yfke te vieren. Voor mij staat Kay met stip op nummer 2!

 

 

Louis Poulsen

Louis Poulsen staat op een goeie derde plek. Een gat in de lucht sprong ik toen ik voor een scherpe prijs zijn PH5 hanglamp op internet tegenkwam. In ons nieuwe huis kreeg de lamp een plek boven onze ovalen moderne eettafel. Poulsen ontwierp nog veel meer prachtige designlampen, onder andere de Artichoke. Ik hoop ooit nog eens de eigenaresse van een Panthella tafellamp te worden. Nog even doorsparen dan maar.

 

 

 

Op Pinterest kun je nog veel meer inspiratie op doen als het gaat om Deens design en mid-century modern. Uiteraard vind je dit ook in diverse Deense woonbladen zoals Bolig, Boligliv, Rum en Costume Living. Tip: zoek deze bladen op internet op en laat je inspireren! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Nieuwsgierig geworden? Vind mij op Insta @deense_zomer!

 

 

Linda woont samen met haar man en twee meiden in Hurdegaryp, een dorp vlakbij Leeuwarden. Afgelopen zomer kochten ze daar een gedateerd jaren ’70 huis. In een korte periode van drie maanden werd de woning grotendeels van binnen verbouwd waarbij ze naast de vaklieden ook zelf de handen stevig uit de mouwen staken. Het is de tweede keer dat Linda een huis verbouwt. De opgedane klus- en woonervaringen van het eerste huis werden dankbaar ingezet tijdens de voorbereidingen en de uitvoering van deze verbouwing. Het ontwerp van de uitbouw, de keuken en de badkamer maakte Linda zelf waardoor vele woondromen konden uitkomen. Ondertussen klust het stel rustig verder en staan volgend jaar de buitenkant van de woning en de tuin op het programma. Linda neemt je graag mee in haar persoonlijke interieursmaak, de verbouwing en haar liefde voor Denemarken.

Instagram: @deense_zomer

 

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

LEAVE A COMMENT