‘KOM BINNEN!’ 5X TIPS VOOR EEN UITNODIGENDE ÉN FUNCTIONELE HAL

De hal is vaak het ondergeschoven kindje van het huis. En dat terwijl de hal eigenlijk hét visitekaartje van je woning zou moeten zijn! De entree is namelijk de eerste ruimte die je gasten zien, als ze je stulpje binnenstappen. Dus waarom zou je aan deze kamer niet net zoveel aandacht besteden als aan de andere ruimtes van het huis? In deze blog geven we je daarom 5 tips voor een uitnodigende én functionele hal in een handomdraai!


Creëer opbergruimte
Schoenen, jassen, sjaals én dan nog de stapel post op je deurmat… Je herkent het wel; veel spullen, maar te weinig opbergruimte in de hal. Om je hal zo ruimtelijk en overzichtelijk mogelijk te houden, is het van belang deze zo goed mogelijk in te delen. Opbergruimte speelt daarbij een grote rol. Kies bijvoorbeeld voor een houten vakkenkast en bankje in één. Zo kun je voor vertrek nog even gemakkelijk je veters strikken en bij thuiskomst berg je je schoenen op in één van de uitschuifbare vakken. En wat dacht je van een zelfgemaakte wandkapstok van hout en steigerbuizen? Ontwerp hem naar je eigen wens en kies bijvoorbeeld voor een extra plankje of vakkenkastje, zodat ook je sleutels en handschoenen een vaste en overzichtelijke plek krijgen.

Houd het licht en luchtig
Omdat de hal vaak niet de grootste ruimte van het huis is, kun je deze ruimte het beste licht en luchtig houden. Kies voor wit of grijstinten als basis of varieer met koele, frisse kleuren. Deze laten een kleine ruimte juist weidser ogen. Wil je toch graag spelen met kleur op de muur? Kies dan bijvoorbeeld voor een geschilderde lambrisering in plaats van een hele muur in één kleur. Zo voorkom je dat het effect te heftig wordt.


Geef de hal een persoonlijk tintje
Een huis is een weerspiegeling van de bewoners die er leven! Elke ruimte verdient dan ook een persoonlijk tintje, zo ook de hal. Ga daarom eens voor een hal met foto’s! Kies bijvoorbeeld voor een mooi canvasportret of stel een collage samen van meerdere, kleine foto’s. Hang ze op in mooie lijstjes of ga voor een wat speelser effect en gebruik washi tape om ze aan de wand te hangen. Durf te experimenteren!


Kies voor een eyecatcher
Less is more! Zeker in een doorgaans kleine/smalle ruimte als de hal, wil je niet onnodig veel spullen uitstallen. Toch mag je best wat sfeer en gezelligheid aanbrengen door middel van accessoires. Kies in plaats van veel losse elementen daarom voor één of wellicht een paar mooie eyecatchers. Speur bijvoorbeeld eens de kringloopwinkels af voor een houten, vintage bankje of ga voor een industriële hanglamp of stoere kapstok. Leef je lekker uit, maar houd het wel rustig!


Wees kritisch
Hoe mooi die verzameling jassen of schoenen ook is, wees kritisch en ga bij jezelf na welke jas, tas of paar schoenen je het vaakst draagt en welke juist niet. Zo kunnen die zomerjassen van jou en je lief in de winter best naar zolder en die galahakken die je eens per jaar draagt, kunnen ook best onderin de kast staan. Kortom: voorkom dat je hal een inloopkast wordt en maak dus keuzes. Zo blijft jouw hal opgeruimd en netjes, het hele jaar door! En dat willen we toch allemaal?

Bronnen gevonden via: 1: Live Loud Girl http://liveloudgirl.com/guest-blog-tessa-hop-home/ – 2: Karwei https://www.karwei.nl/advies/meubelen/kapstok-meubel -3: The Plumed Nest http://www.theplumednest.com/ 4: Welke http://www.welke.nl/lookbook/lekkerfris/Hal/lekkerfris/Fotocollage-hal-www-lekkerfrisss-blogspot-com.1347911783
5: vtwonen 
https://www.vtwonen.nl/vtwonentegels/de-betonlook-vloer/ 6: Interior Junkiehttp://liveloudgirl.com/guest-blog-tessa-hop-home/

 

 

MEET ANNEWIEKE VAN @HUISJEBOOMPJEBOLWERK

Annewieke is 24 jaar oud en woont samen met haar vriend Nick én Siamese katten Abel en Myla, op één van de historische bolwerken van het Friese plaatsje Dokkum. Deze vrolijke huismuts kun je blij maken met een goede kop koffie en een fijn woontijdschrift. Ze heeft een voorliefde voor schrijven en interieur. In 2013 studeerde ze dan ook af aan de opleiding Interieur & Design en op dit moment zit ze in haar examenjaar van de opleiding Communicatie. Vorig jaar liep ze haar droomstage bij het tijdschrift vtwonen, waar haar beide passies eindelijk samenkwamen! Haar woonstijl? Die omschrijft ze als; Scandinavisch, fris, vrouwelijk mét hier en daar een vleugje oud en industrieel. Volg Annewieke op Instagram en Pinterest en neem een kijkje in haar leven!

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

LEAVE A COMMENT