MEET THE (WEB)STORE LIEF VOOR JE LEIF

Lief voor je Leif, de naam alleen sprak mij al aan. Als ik dit soort namen op instagram zie staan dan ben ik meteen om en moet ik een kijkje nemen. En zo gezegd zo gedaan, ik kwam de pagina van Willemijn tegen, Lief voor je Leif. Ik kwam op deze pagina terecht en ik kwam alleen maar prachtige versjes tegen die mij stuk voor stuk raakten. En ik denk dat een ieder zich hierin herkent. Ze schrijft ze in allerlei categorien, wanneer je een goede dag hebt, wanneer je een slechte dag hebt, of tot over je oren hotel de botel verliefd bent of juist verdrietig, Willemijn weet je te raken met haar versjes. En je weer even terug te krijgen bij je gevoel.

 

Zoals jullie weten was ik een tijdje terug bij FAVORITES in Surhuisterveen. Hier stuitte ik ook op de versjes van Lief voor je Leif. Naar mijn idee heb ik er bijna een halfuur gestaan. Elk versje heb ik gelezen en eigenlijk spraken ze mij allemaal aan. Het was dan ook lastig om ze niet allemaal mee te nemen. Uiteindelijk koos ik er 4 uit die mij het meeste aanspraken. Deze pronken inmiddels in mijn huisje.

 

Naast dat Lief voor je Leif prachtige versjes schrijft heeft ze ook een heel leuk online platform. Hier schrijft ze over veel dat met je ”lijf”’ te maken heeft, en onderwerpen als ”happy mind”, reizen en persoonlijke verhalen.

Ik stelde Willemijn een paar vragen om meer te weten te komen over Lief voor je Leif en de gedachten erachter.

 

  1. Hoe is de naam lief voor je leif ontstaan?

 

Echt helemaal precies weet ik het niet meer, maar ik heb ‘m in ieder geval niet zelf verzonnen. Ik was erover aan het brainstormen en toen kwam een vriend met het idee.

Het lief voor mijzelf zijn is heel mijn leven al wel een dingetje, en de eerste gedachte 1,5 jaar geleden was om een foodblog op te zetten met gezonde recepten. Goed voor jezelf en je lichaam zorgen. Gaandeweg is de focus meer komen te liggen op het lief voor jezelf zijn qua mind, en passen eigenlijk alle onderwerpen die ik leuk vind wel onder dat concept.

 

  1. Waar staat lief voor je leif voor?

 

Lief voor je Leif staat voor ervaren en beleven, echt het leven leven, er op jouw manier alles uit proberen te halen in wat je belangrijk vindt, wat je dromen zijn en hoe je graag wilt dat je leven eruit ziet. Op mijn blog delen ik en andere droomdoeners onze weg daarin, en hoop ik zo anderen te inspireren en ook een stukje bewust te maken dat je echt grotendeels zelf verantwoordelijk bent voor hoe je leven eruit ziet, en dat alles mogelijk is, als je maar heel graag wilt. Daarnaast is het leven vanuit wie je echt bent ook een groot onderwerp op de blog en in mijn versjes. Wie ben jij onder dat laagje, kun je zijn hoe je je voelt, en leef je dichtbij jezelf, vanuit jezelf? Doen wat hoort, en wat anderen en de maatschappij van je verwachten is een valkuil waar veel mensen jarenlang in meegaan. Ik hoop oprecht door het delen van mijn eigen pad (wat alle kanten op gaat), dat iedereen gewoon gaat doen waar hij/zij naar verlangt. Dat mensen de sprong in het diepe wagen en kiezen voor hun droom.

 

  1. Wat zijn je ambities met lief voor je leif?

 

Ik heb nooit echt ambities gehad, en dat klinkt heel gek, maar mijn eigen stukje echte wereld op het web, dat was het doel. Ik hou enorm van schrijven en vind het heerlijk om daar mijn tijd aan te besteden. Ik heb weleens de droom gehad fulltime met mijn blog bezig te kunnen zijn, maar juist de laatste tijd realiseer ik me dat het nu perfect is zoals het is. Wat ik schrijf komt recht uit mijn hart, niks voelt als moeten en heeft ook niet echt een achterliggende gedachte qua groeien of meer bezoekers trekken. Af en toe een lief berichtje ontvangen en meer heb ik eigenlijk niet nodig.

  1. Is dit altijd je droom geweest?

 

Nee. Toen ik een puber was had ik geen dromen en wist ik absoluut niet wat ik met mijn leven aan moest (klinkt heel dramatisch, was het ook;-). Ik ben jaren zoekende geweest wat nou echt mijn passie was, en waar ik goed in bleek te zijn. Toen ik inzag dat spelen op safe en leven volgens de ‘norm van de maatschappij’ me nergens bracht, ben ik pas gaan voelen waar ik nou echt blij van werd en energie van kreeg. Dat bleek niet van het werken in loondienst op een kantoor (wat ik jaren gedaan heb). Ik hou enorm van afwisseling, van vrijheid en van het uiten van mijn creativiteit. Dat kan ik nu allemaal kwijt in mijn eigen bedrijf en dat is echt wel een droom.

 

  1. Wat maakt jouw product nou zo bijzonder?

 

Is het niet handig dat jij die vraag beantwoordt, Lisa? Haha. Wat maakt mijn product nou zo bijzonder. Als ik na ga denken dan worden producten bijzonder omdat er

mensen met passie achter zitten. Ik heb een enorme liefde voor schrijven, en het uiten en kwijt kunnen van mijn gevoel in tekst. Het was nooit mijn insteek om die teksten op kaarten te gaan verkopen, of er uiteindelijk ook mijn werk van te kunnen maken. Het commercieel worden houd ik zelf ook enorm tegen, omdat het gevoelsmatig dicht bij mij moet blijven staan en ik vooral niet ga schrijven wat mensen graag willen lezen. Passie en dichtbij jezelf blijven in waar je voor staat maken een product denk ik wel bijzonder. Dus mijn product misschien ook wel. En herkenbaarheid. Het is echt, en veel mensen kunnen zich met mijn woorden identificeren, juist omdat het zo dichtbij komt.

 

  1. Kun je je product omschrijven aan de hand van 5 kernwoorden?

 

Het leven, lichtpuntjes, kwetsbaarheid, verbinding, oprecht.

 

Zijn jullie net zo gek op versjes als ik? En net zo enthousiast over haar blog? Neem dan snel een kijkje op www.liefvoorjeleif.nl en laat ons weten wat je er van vond.

 

Je vind Lief voor je Leif ook op instagram

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

LEAVE A COMMENT