SUMMER PIE!

Yes! Zoals ik al had vermeld in mijn vorige blog wil ik meer dan alleen interieur. Natuurlijk blijft interieur de hoofdlijn en vind ik dit ook nog het aller leukste uitgangspunt en ontwerp ik het aller liefste elke dag prachtige interieurs. Maar ik heb meer passies die ik met jullie wil delen, en daar zijn lekkere (gezonde) baksels eentje van. En ja hoor het is zo ver, mijn eerste recept online, HOORAY, en wat voor één. Een mega lekkere verfrissende taart die heerlijk is op een warme zomerse dag. All credits to www.manoukmoves.wordpress.com, waardoor ik bij dit recept kwam. Én de taart is makkelijk om te maken. Hieronder lees je hoe je er voor zorgt dat je je vingers erbij aflikt zodra je hem proeft. Je maakt de taart in twee gedeeltes, je begint met de bodem.

 

Ingrediënten bodem;

  • 300 gram volkoren meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 grote banaan
  • 100 gram (plantaardige) melk (zelf heb ik sojadrink gebruikt, dit zorgt voor wat meer zoetigheid)

Ingrediënten vulling;

  • 1 banaan
  • 1 appel
  • een handvol aardbeien
  • 400 gram magere kwark
  • 1 eetlepel honing
  • 5 gelatine blaadjes

 

Let’s do this!

Verwarm eerst de oven voor op 180°C.

Doe het meel, bakpoeder en kruiden in een kom en roer het goed door elkaar. Prak in een schaaltje de banaan en doe dit samen met de melk bij de rest van de ingrediënten in de kom. Kneed het goed tot je een deegbal krijgt.

Vet een springvorm in en druk de deegbal op de bodem en tegen de randjes van de vorm aan. Zet de bodem voor 20 minuten in de oven op 180 graden. Laat de bodem even afkoelen in de over en haal hem na 10 min uit de oven. Snijd al het fruit in kleine blokjes. Voeg verder al het fruit toe wat je lekker vind, zoals aardbeien, blauwe bessen, druiven, nectarines, alles waar je op dat moment zin in hebt.

Laat 5 gelatine blaadjes 5 minuten weten in koud water. Na 5 minuten knijp je de gelatineblaadjes uit en doe je de blaadjes in een pannetje samen met 5 eetlepels water. Verwarm dit op een middelhoog vuurtje tot de gelatine helemaal is opgelost. Haal dit van het vuur af en laat het op kamer temperatuur komen.

Roer de honing en de gesmolten gelatine door de yoghurt. Verdeel de stukjes fruit in de taartbodem en giet hier het kwark gelatine mengsel overheen. Zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Bij mij stond hij iets langer omdat ik dan zeker wist dat hij stijf genoeg zou zijn. Ik zou zeggen, heel veel succes met bakken én geniet ervan! Ik hoor of zie graag dat het gelukt is. Én willen jullie meer recepten? Laat het me weten, want dan ga ik er zeker mee door!

 

 

 

                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

LEAVE A COMMENT