BINNENKIJKEN BIJ JELLINA DETMAR

BINNENKIJKEN BIJ JELLINA DETMAR

 

Zondag 9 juli was het zover, Isaak van ISAAK. photography en ik reisden af naar Kollum. Voor ons erg bekend, want wij komen zelf uit de buurt van dit prachtige authentieke dorpje, maar voor diegene die het niet kennen, het is een klein dorp gelegen in het noord-oosten van Friesland. We gingen op bezoek bij Jellina Detmar, voor iedereen die actief is op instagram en van interieur houdt volgt haar vast al, en voor wie dat niet doet, ga na het lezen van deze binnenkijker als een gek naar je instagram en volg @jellinadetmar. Want wauw, wat heeft zij een fantastisch huis.

Eenmaal in Kollum aangekomen gingen we opzoek naar een boerderij midden in het centrum, dit moet niet moeilijk zijn. Eenmaal in de straat aangekomen kan het dan inderdaad niet missen, wat een plaatje. Een woondroom die voor zowel Jellina als Jan (haar man) uitkomt. Jellina droomde altijd van een woonboerderij en waar Jan droomde van een prachtig huis midden in het centrum van Kollum vielen deze beide dromen ineen.

Jellina woont samen met haar man Jan, zoon Déjan (3) en dochter Melin (11 maanden). Een gezellige boel bij elkaar, wat het maakt tot een huis waar echt geleefd wordt. Jellina en Jan wonen vanaf jongs af aan in Kollum en willen hier dan ook niet meer weg, ”mensen komen hier ook op en aan” zegt Jellina. Dit heb je natuurlijk als je in een dorp woont waar iedereen elkaar kent, gezellig!

Ik volg Jellina nu een aantal maanden op instagram en ben helemaal weg van haar huis, het is zo mooi. We stappen binnen en komen terecht in de meest fantastische keuken (die net af is!) Maar wat een resultaat. Jan houdt van koken en dat betekende dat er een grote leefkeuken zou komen, een keuken waar lekker wordt gekookt, gegeten, gekletst en waar het vooral ook heel gezellig is. Het oogt hier ruim, fris en gezellig. Ze hebben gewerkt met materialen die elkaar goed versterken. De oude vloer die in de boerderij lag hebben ze behouden en 3 a 4 keer wit geschilderd wat een ruimtelijk en fris effect geeft. Het keukenblad is gemaakt van een oude parketvloer, dit heeft Jan allemaal zelf gemaakt (Wat is het toch heerlijk hé zo’n handige man in huis)

De woonstyle van Jellina is industrieel-stoer en robuust, dit in combinatie met neutrale tinten, zoals veel wit, aardetinten, met als tegenhanger zwart hout en staal wat zorgt voor een prachtig contrast. De witte vloer samen met de houten balken en daar tegenover de zwarte kast zijn een magische combinatie.

Op dit moment zitten ze midden in een verbouwing, nu de keuken klaar is mag de achterkamer worden gedaan. De grote woondroom wordt langzaam werkelijkheid. Zo wordt de vloer nog gewit in de achterkamer, zodat de voor- en achterkamer zometeen een geheel vormen. Mochten ze zich even af willen sluiten van een ruimte kan dit makkelijk worden gedaan door 2 prachtige stalen glazen

deuren. De grote eye cathers die zometeen waarschijnlijk gaan verschijnen in de achterkamer zijn een schommel en een heerlijke houtkachel. En hoog op het lijstje staat een mooie grote bank, die deze prachtige ruimte op kan gaan vullen.

Jellina en Jan vertelden dat ze nog weleens wispelturig kunnen zijn wat betreft het interieur. Daarom proberen ze altijd eerst schatten van woonvondsten te vinden op rommelmarkten of in een kringloopwinkel En ik zal jullie zeggen, daar hebben ze oog voor. Want de zwarte kasten op de foto zijn vers van de pers van de kringloop. Een goede lik verf erover en ze zijn als nieuw.

Kunnen jullie net zoals ik ook niet wachten om het eindresutlaat van de achterkamer te zien? Blijf haar volgen op instagram en je wordt op de hoogte gehouden van al het moois. Het is in ieder geval meer dan de moeite waard. En als je deze blog voor 23 juli leest, ga dan gauw naar onze instagram pagina’s en kijk hoe je mee kan doen aan een mega gave winactie. Je kan of een fotoshoot winnen naar keuze of een online interieur advies van mij. Kijk voor de voorwaarden op onze instagram pagina’s.

Jellina onwijs bedankt dat we bij je binnen mochten kijken!

Liefs,

 

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

LEAVE A COMMENT