DE KEUKEN IN MET @_bymir_

 

Ik duik heel erg graag de keuken in.  Al is de keuken nu niet bepaald je van het… Zoals ik hem wel eens vaker omschrijf, hij is bruin, 50 tinten bruin. Hij doet het overigens goed hoor, los van wat lades die wel eens een frontje verliezen. Maar we kunnen er ons ding doen. Stiekem ook best makkelijk zo’n oude keuken, je hoeft niet zo erg op te letten. Hij gaat er immers toch uit haha.

Nu met de feestdagen in het vooruitzicht, zie ik de nodige berichten voorbij komen over mooi feestelijk gedekte tafels en allerhande plannen voor de lekkerste diners. Een mooie tijd om eens extra uit te pakken. Of misschien niet, net wat je fijn vindt natuurlijk.

Bij ons is het op Kerstavond vaste prik om gezellig, samen met mijn schoonzus en haar gezin, bij mijn schoonmoeder aan te schuiven. Zij zorgt voor het eten van de kinderen, de natjes en het toetje en wij zorgen voor het eten. Lekkere kleine hapjes, sommige zelfgemaakt en andere zelf gekocht (da’s soms ook al een hele kunst op zich).

 

Op 1e Kerstdag vieren we het lekker thuis. De hele dag in pyjama, al zullen wij waarschijnlijk de kluskleren aantrekken. Maar ’s avonds maken we het gezellig in de keuken en komen de kleine pannetjes of het kaasfonduestel op tafel.

Extra fijn is dat Edu slager/ slachter is geweest (sorry voor alle vega’s onder ons). Dus we kopen geen kant en klare dingen voor in de pannetjes, het wordt allemaal zelf klaar gemaakt. Van mini hamburgertjes tot mini slavinkjes en ga zo maar door. Een dag zonder vlees kan er bij hem dan ook niet in. Terwijl ik steeds makkelijker vlees kan laten staan. Er zijn zulke lekkere alternatieven/ vleesvervangers.

 

Op 2e Kerstdag was het voorheen vaste prik bij mijn ouders. Mijn vader is dan namelijk jarig. Nu zij in scheiding liggen zal het heel anders zijn. Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee van wat we dan gaan doen. Stom is dat dan. Er valt ineens een gat in je feestdagen. Maar we worden vanuit alle hoeken uitgenodigd om aan te schuiven, dus dat komt ook wel weer goed. Misschien dat we alle lieve uitnodigingen wel afslaan en er gewoon nóg een pyjama-/ klusdag van maken. We zien het wel.

Nu het vervangen van het dak zijn einde nadert, kunnen we beetje bij beetje naar beneden gaan werken. Eerst de zolder, dan de eerste verdieping met de slaapkamers en de badkamer en uiteindelijk komt ook de keuken aan de beurt. Echt waar? Ja, echt waar.

Beneden zal de grootste klus zijn (los van het dak dan hè). Hier zullen 3 dragende muren plaats moeten maken en de vloeren gaan eruit. De oude toog, waar vroeger de staldeuren zaten, is destijds dichtgemetseld. De stenen zullen plaats maken voor een glazen pui met deuren. De keuken zal 2 tot 3 keer zo groot worden dan dat hij nu is. Echt een woonkeuken. Een van mijn woondromen die uit gaat komen.

Zo leuk om op Pinterest, Instagram en in woonbladen inspiratie op te doen voor wat er nog komen gaat. Ook al zal het nog wel even duren, het idee alleen al is te gek!

Hebben jullie je droomkeuken al, of zijn er nog plannen om deze te realiseren?

Ik wens jullie bij deze hele smakelijke, gezellige, maar vooral warme feestdagen toe. Samen met een ieder die jullie lief hebben.

X Mir

 

 

 

 

 

Mirjam is 37 jaar en woont sinds 2 jaar met haar man Edu (40) en dochters Noor (10) & Eva (8) in een boerderij uit 1929 in de
Achterhoek. De bedoeling is om alles, maar dan ook echt alles op te knappen. Edu en Mirjam aan grotendeels zelf aan de slag. Ze komen overigens niet uit de
Achterhoek. Mirjam is een Haagse en Edu een Brabander.  Mirjam heeft dankzij haar vele verhuizingen (13 om precies te zijn) de nodige ervaring met het schuiven en inrichten van kamers. Er werden tekeningen gemaakt en later zelfs moodboards. Zo ook nu voor de boerderij, ze kan helemaal los gaan. Totdat er echt verbouwd gaat
worden kan ze niet stil zitten… De woonkamer ondergaat met enige regelmaat een metamorfose en ook de kamers van de meiden hebben al de
nodige veranderingen gehad. Naast haar liefde voor sporten en eten zit haar camera nog net niet aan haar hand vast geplakt. Zelf staat ze dan ook niet veel op
foto’s. Of zoals ze zelf zegt, ze blijft niet zo goed plakken. Foto’s van natuur, maar vooral producten en interieurs maakt ze graag. Dit alles zonder hulpmiddelen. Puur het product/ interieur en het daglicht. Veel van de producten die ze fotografeert zijn haar eigen gerestylede meubels. Want zeg nou zelf, een kast in een nieuw
jasje steken is toch hartstikke leuk?

 

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

LEAVE A COMMENT