DRUIVENTUINTJE

Met mijn regenlaarzen aan en een A-sexuele regencape over mijn schouders gedrapeerd ploeter ik door de bossen van het koningshuis. De Horsten, een perfecte plek om prachtig hout te zoeken. Achter mij hoor ik een stemmetje “Mama! Is dit een goeie stok voor jouw mac-cu-raa-meej?”
Mijn hele gezin weet al hoe laat ’t is als we gaan wandelen in het bos. Naast spelen en boompje klimmen hebben wij maar één missie; stokken verzamelen!

 

Begin maart 2017 is mijn webshop Druiventuintje, interieur macrame, geopend. Ik had nooit kunnen geloven dat het direct storm zou lopen. Eind vorig jaar begon ik met het knopen van planthangers. Ik zag ze hangen in horeca gelegenheden en etalages en dacht, ‘dat kan ik ook.’ Na een uitverkochte kofferbak-verkoop op IJburg Amsterdam, waar ze als zoete broodjes over de ’toonbank’ vlogen (ik wist niet wat ik meemaakte) besloot ik wandhangers te gaan knopen. Ik werd actief op Instagram en creëerde interieur plaatjes, van schaars opgeruimde plekjes in mijn huis, waarin mijn macrame-werk naar voren kwam. Ik hou van aanpakken en ‘ja’ zeggen tegen spontane ideeën, dus ik besloot een webshop te gaan bouwen. Dit bleek nog een behoorlijk pittige klus, maar ik was ‘A Woman On A Mission’ dus werkte tot in de late uurtjes door om én de shop én de eerste modellen wandhangers af te krijgen.


We zijn nu 6 maanden verder en ’t loopt als een trein. Waar ik vroeger op het internet speurde naar leuke kleding, speur ik nu naar ’t allermooiste touw in de onnoembaar vele kleuren. Wat vind ik het fantastisch mooi om nieuwe creaties te bedenken, deze uit te werken, te showen en ze dan ook nog te mogen verkopen omdat mensen het gaaf vinden en graag willen hebben! Ik hou van veel verschillende interieur stylen, daar vertel ik jullie de volgende keer meer over.
Als ’t even wat drukker is met bestellingen, neem ik de wandhangers gewoon mee naar mijn werk bij SBS Broadcasting. Dan knoop ik daar in de kleedkamer rustig een uurtje verder. Maar daarover de volgende keer meer…

 

Beelden gevonden via: Zie afbeeldingen

 

Lies werd geboren in Groningen en groeide op in een muzikaal en creatief gezin. Na twee theater opleidingen startte Lies als freelance actrice en presentatrice waardoor zij nu regelmatig te zien is op TV. In maart 2017 opende zij de deuren van haar webwinkel Druiventuintje.nl met eigen ontwerpen interieur macrame. ‘Heerlijk om met je handen te werken, nieuwe modellen te verzinnen en te ervaren dat mensen hier enthousiast over zijn.’ Ondertussen woont Lies al jaren in Leiden met haar man en 2 zoontjes, waar ze vanuit huis werkt aan haar Druiventuintje creaties. Volg Lies via Instagram en Facebook.

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

LEAVE A COMMENT