KEUKENKEUZESTRESS

 

Heb je plannen om een nieuwe keuken te kopen of zit je al in de uitzoekfase van een nieuwe keuken? En herken je dit? Keukenkeuzestress. Ik neem je graag mee in de praktische keuzes die ik maakte voor onze nieuwe keuken. De foto’s van onze keuken bewijzen wat mij betreft dat praktisch en fantastisch prima samen gaan.

Ik heb het twee keer in mijn leven meegemaakt, keukenkeuzestress. De tweede keer nog erger dan de eerste keer. Ik geef je drie tips die mij hielpen om onze kindvriendelijke en praktische droomkeuken te realiseren.

 

  1. Fornuis of oven

Voordeel van een fornuis is de grootte dus bijvoorbeeld twee pizza’s tegelijkertijd afbakken. Een nadeel vind ik de lange opwarmtijd en het gevaar van hitte aan de buitenkant van het fornuis in combinatie met kleine kinderen. Daarom koos ik nu voor een oven en een combi-oven met alleen maar voordelen: twee pizza’s tegelijkertijd afbakken, geen hitte gevaar, korte opwarmtijd en geen aparte magnetron nodig.

  1. Koken op gas of inductie

Ik dacht dat inductie koken niets voor mij was. Wat ik wel graag anders wilde in deze keuken was schoonmaakreductie… En wat blijkt, koken op inductie is net zo makkelijk als koken op gas, het is kindvriendelijk, veilig en het schoonmaken is een peulenschil. Tel daarbij een afzuigkap geïntegreerd in het plafond bij op en je houdt (schoonmaak)tijd over! Let op, voor inductie heb je wel krachtstroom nodig.

 

 

  1. Spoelbak enkelvoud of meervoud

Onze vorige keuken had twee spoelbakken. Achteraf denk ik: waarom?? Twee spoelbakken snoepen namelijk extra werkruimte van je aanrechtblad af. Een belangrijke eis voor onze nieuwe keuken was veel werkruimte. Daar moest zelfs een uitbouw aan te pas komen ;-). Door het 4,50m lange werkblad heb ik nu alle ruimte om te kokkerellen, kan ik de keukenmachine goed kwijt en staan we elkaar nooit in de weg.

Heb je nog vragen over deze tips of wil je meer weten, laat dan gerust een bericht achter in de comments. Via Insta deense_zomer kun je me ook bereiken. Een andere keer neem ik je graag mee in mijn keukenkeuzes die gaan over kleur, vorm, materiaal, tegels of geen tegels, etc. Tot dan!

 

 

 

 

 

Linda woont samen met haar man en twee meiden in Hurdegaryp, een dorp vlakbij Leeuwarden. Afgelopen zomer kochten ze daar een gedateerd jaren ’70 huis. In een korte periode van drie maanden werd de woning grotendeels van binnen verbouwd waarbij ze naast de vaklieden ook zelf de handen stevig uit de mouwen staken. Het is de tweede keer dat Linda een huis verbouwt. De opgedane klus- en woonervaringen van het eerste huis werden dankbaar ingezet tijdens de voorbereidingen en de uitvoering van deze verbouwing. Het ontwerp van de uitbouw, de keuken en de badkamer maakte Linda zelf waardoor vele woondromen konden uitkomen. Ondertussen klust het stel rustig verder en staan volgend jaar de buitenkant van de woning en de tuin op het programma. Linda neemt je graag mee in haar persoonlijke interieursmaak, de verbouwing en haar liefde voor Denemarken.

Instagram: @deense_zomer

 

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

LEAVE A COMMENT