MIJN TERUGBLIK OP 2017

2017, wat is het jaar omgevlogen. Hoe ouder ik word, hoe sneller naar mijn idee de tijd gaat. Maar het jaar is toch echt voorbij, het moment om terug te blikken. Terug te blikken op een jaar met onwijs veel hoogtepunten maar ook een aantal dieptepunten. Een jaar waar ik DRÖMHUS bijna op wilde geven omdat het me allemaal even niet lukte.

 

Maar mijn eerste opdracht van 2017 was fantastisch. Deze opdracht had ik in 2016 al gedaan maar in februari 2017 werd het dan daadwerkelijk uitgevoerd. Ik mocht het ontwerp maken voor het kantoor van Online Media Koffer. Dit was zo’n gave opdracht omdat ik hierin al mijn creativiteit kwijt kon. Op een paar eisen na werd ik erg vrij gelaten in mijn ontwerp, dat uiteindelijk een mooi resultaat werd. De kop was eraf!

 

Ook kreeg ik in januari een onwijs leuk mailtje van NDC Mediagroep. Met de vraag of ik in maart een lezing wilde geven op de Wonen & Co beurs in Martiniplaza in Groningen. En natuurlijk wilde ik dat. Ik kwam ter introductie in de Wonen & Co bijlage van de Leeuwarder Courant en ik mocht in maart dus een lezing geven over interieur. Wat een kans!

 

 

Maar mijn doel voor 2017 was om DRÖMHUS groter te maken en wanneer dat het eerste halfjaar – voor mijn eigen gevoel – niet eens met babystapjes lukt, is dat heel frustrerend. Op dat moment had ik er even geen zin meer in. Ik stak al m’n vrije tijd en energie erin en kreeg er niks voor terug. Maar ik hou niet van opgeven en dus besloot ik om gewoon door te zetten. Ik plaatste een oproep op de Facebookpagina ‘ondernemers in Fryslan’ met een hele eerlijke oproep dat mijn bedrijf niet zo liep als ik zou willen en of iemand mij daarbij zou kunnen helpen. En wauw, wat onwijs veel reacties kreeg ik hierop zeg, niet normaal. Zoveel lieve woorden en mensen die mij wilden helpen. Met twee reacties in het bijzonder. Die van Mendy en die van Esther. Mendy is zelf startend ondernemer in de marketing- en communicatiebranche en bood mij aan om mij te helpen met mijn marketingplan voor 2018, om kritisch te kijken naar mijn bedrijf en om reëele doelen te stellen. Zij heeft mij het vertrouwen weer terug gegeven in DRÖMHUS.

 

En daar was Esther van Fabryk Design. Net na mijn vakantie kreeg ik een bericht van haar of ik zin had om samen eens een kop koffie te drinken en even te kletsen om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen. En het is fantastisch dat je vanaf moment één een goede klik hebt en het goed voelt. Want het resulteerde in een fantastische samenwerking! Naast DRÖMHUS werk ik freelance voor Fabryk Design als vaste interieurontwerper. Fabryk Design is een fantastisch bedrijf waar ik met trots zeg dat ik ‘part of the team’ ben.

 

Na het gesprek met Esther stroomden de eerste interieuropdrachten al binnen, zo leuk! Het afgelopen halfjaar heb ik al zo’n 4 á 5 opdrachten voor Fabryk Design mogen doen. Van 3D impressies tot aankoop adviezen, het is allemaal leuk! En ik ben in de mooiste huizen geweest. Het is een bijzonder iets om mensen bij zoiets persoonlijks te mogen helpen.

Door deze kans kreeg ik weer heel veel zin om aan de slag te gaan! En dat helpt blijkbaar, want voor januari sta ik al helemaal volgeboekt met intakegesprekken. 2018 begint goed!

 

Naast deze gave kansen ben ik natuurlijk ook nog steeds aan de slag bij Makelaardij Hoekstra waar ik een aantal keren per jaar een artikel mag schrijven voor de Wonen in Fryslan. Een prachtig blad wat door heel Friesland huis aan huis wordt verspreid. Een kans waar ik nog steeds zo blij mee ben! Daarnaast hebben we afgelopen december weer een leuke win actie gedaan waarbij ik een kerstboom mocht weggeven en uiteindelijk ook thuis bij iemand mocht stylen. En wat was de winnares blij, zo leuk!

 

En last but not least, mijn fantastische blogteam werd een feit! Ik liep al tijden met het idee. Ook omdat ik het zelf best heel druk heb en niet altijd alle tijd heb om te bloggen, kreeg ik het idee om een bloggersteam samen te stellen. Na mijn oproep op facebook en instagram stroomden de aanmeldingen binnen en heb ik nu een team van 6 meiden die mega leuke, inspirerende blogs schrijven. Zo trots dat alles langzaam uitbreidt. Daarnaast ben ik op het blog natuurlijk druk met mijn rubriek ‘’meet the (web)store’’ waar in het nieuwe jaar ook weer leuke samenwerkingen aan zitten te komen. Het afgelopen jaar heb ik kennis mogen maken met zoveel inspirerende (nieuwe) ondernemers. Wat een cadeautje!

 

   

Nu vragen jullie je misschien af, wat zijn je doelen voor 2018? Die zijn niet groot. En dat klinkt misschien niet goed in alle oren van ondernemers. Ik was altijd van grote doelen stellen maar ik vertrouw erop dat ik het gelukkigst wordt met het doel “ik wil dit jaar dicht bij mezelf blijven, zowel met m’n onderneming als privé leven. Ik wil dingen doen waar ik dolgelukkig van word, die mij energie geven in plaats van nemen. Want ik geloof in deze kracht. Dat maakt jou, jij!” Want het afgelopen jaar heb ik ook gemerkt dat ik doordat het even niet lukte gefrustreerd raakte, ik heel veel wil, heel veel wil meemaken en vooral altijd alles goed wil doen. Nobody is perfect! Gezondheid en liefde staan voorop daarna volgen de mooie opdrachten wel, vol overgave!

 

Ik wens jullie allemaal een fantastisch nieuwjaar en heel veel geluk en gezondheid in 2018!

X

 

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

LEAVE A COMMENT