WIE IS ER NIET GEK OP GOUD?

Wie is er niet gek op? Ik hou er in ieder geval wel van. Word soms wel eens ekster of kraai uitgemaakt wanneer we ergens in een plaats zijn en er een juwelier wordt gesignaleerd haha. Overigens ben ik niet behangen met goud hoor. Een paar ringen en dat is het. Maar ik mag er graag naar kijken.

Waar het in huis eerst nogal kitscherig en protserig was, of meer voor woonwagenbewoners, zie je het nu steeds meer zijn intrede doen. En zonder dat het rijp is voor een nieuwe aflevering van Tussen kunst en kitsch of de Veerkampjes (o wat errug).

Ook hier in huis doet goud het goed. Al zijn het details, ik durf nog niet echt voor groots te gaan. Hoeft ook niet. Maar ik weet niet hoe Edu erop zou reageren. Nu is hij gewoonlijk heel erg makkelijk, laat de styling geheel aan mij over (ziet vaak niet eens dat ik wat gedaan heb, en dat na een ochtend schuiven en zweten). Maar of hij nu zo vrolijk zou worden van een Geer en Goor op de kersttour look… Ikzelf denk ik ook niet.

Mooie accessoires met een gouden randje, zoals deze wereldbol. Gaaf voor op een groot houten bureau, of in een mooie vitrinekast.

Of wat dacht je van verlichting? Verlichting vind ik erg belangrijk in een huis. Het is erg sfeerbepalend. Vooral nu de dagen korter worden en de sfeerverlichting in huis aan gaat. Een mooie goudkleurige kandelaar, waxinelichtjeshouder of wat dacht je van een mooie fitting in het goud? Leuk in combinatie met een stoere touwlamp of met een glazen kap.

Zelfs behang met een gouden touch heb ik de revue zien passeren. Je zou dat eerder in een hotel verwachten, maar dit zou zeker niet misstaan in een mooie grote woonkamer of misschien zelfs in de slaapkamer. Vinden jullie ook niet?

Ben je meer van de spiegels? Dan kan je kiezen voor een spiegel met een gouden rand of pak het wat grootser aan en ga voor meerdere spiegels bij elkaar. Kies dezelfde formaten zoals op de foto of ga voor verschillende formaten en materialen zoals metaal en hout.

Toevallig heb ik vandaag twee hele leuke goudkleurige kandelaars op de kop getikt. Maar koop je niet liever elke keer iets nieuws? Of ben je, net als ik, gek op de kringloop? Koop dan bijvoorbeeld een spuitbus met goudkleurige verf. Zo tover je dat ene beeldje of die vaas met die gekke kleur in no time om tot een ware eyecatcher.

 

Afbeeldingen gevonden via: antropologie.com – deens.nu – hyggestyling – interiorjunkie.com – roomed.com – rstyle.me – west elm

 

 

Mirjam is 37 jaar en woont sinds 2 jaar met haar man Edu (40) en dochters Noor (10) & Eva (8) in een boerderij uit 1929 in de Achterhoek. Zij hebben het pand samen met haar ouders gekocht en de bedoeling is om alles, maar dan ook echt alles op te knappen. De ouders van Mirjam laten het doen door een aannemer en Edu en Mirjam gaan grotendeels zelf aan de slag. Ze komen overigens niet uit de Achterhoek. Mirjam is een Haagse en Edu een Brabander.Mirjam heeft dankzij haar vele verhuizingen (13 om precies te zijn) de nodige ervaring met het schuiven en inrichten van kamers. Er werden tekeningen gemaakt en later zelfs moodboards. Zo ook nu voor de boerderij, ze kan helemaal los gaan. Totdat er echt verbouwd gaat worden kan ze niet stil zitten… De woonkamer ondergaat met enige regelmaat een metamorfose en ook de kamers van de meiden hebben al de nodige veranderingen gehad. Naast haar liefde voor sporten en eten zit haar camera nog net niet aan haar hand vast geplakt. Zelf staat ze dan ook niet veel op foto’s. Of zoals ze zelf zegt, ze blijft niet zo goed plakken. Foto’s van natuur, maar vooral producten en interieurs maakt ze graag. Dit alles zonder hulpmiddelen. Puur het product/ interieur en het daglicht. Veel van de producten die ze fotografeert zijn haar eigen gerestylede meubels. Want zeg nou zelf, een kast in een nieuw jasje steken is toch hartstikke leuk?

 

More articles

januari 6, 2021

De ideale thuis werkplek

januari 4, 2021

Inside Blinds – ”Interior Innovation from within.”

oktober 13, 2020

HOME

juni 8, 2020

BOOMBRUSH a reason to smile

LEAVE A COMMENT